Урочистості до Дня працівників сільського господарства

2013-11-17

фото

Турійщина- аграрний край

Вже стало доброю традицією у нашій державі щорічно у третю неділю листопада відзначати професійне свято багаточисельного загону трударів полів і ферм.

Цьогоріч, в районних урочистостях до Дня працівників сільського господарства взяли участь провідні аграрії, керівники і спеціалісти сільгосппідприємств, фермери та господарники. Окрім винуватців свята у залі були присутні представники влади різних рівнів, керівники партійних та громадських організацій.

У своєму вітальному слові заступник голови РДА Віктор Микитюк зазначив: «Цей рік був непростим для села, однак своєю невтомною працею працівники агроформувань, фермери і приватні господарі вкотре довели, що ніякі примхи погоди та економічні негаразди не можуть зашкодити виростити хороший урожай, якщо вкласти у цю справу господарський розрахунок , знання, уміння і велику любов.», та додав: «Президент України Віктор Янукович ставить перед нами завдання сформувати конкурентоспроможний агропромисловий комплекс, який дозволить Україні посісти провідні місця на світових продовольчих ринках.»

Голова райдержадміністрації Олександр Дишлюк звернувся до присутніх зі словами: «День працівника сільского господарства - це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, щодня долучається до важливих аграрних справ. Оскільки аграрна галузь це фундамент економіки Турійщини, і відповідно, запорука добробуту мешканців району- головним завданням держави є нарощення аграрного виробництва та забезпечення всебічного розвитку сільських територій.»

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, окрім теплих та щирих слів вдячності за невтомну працю, вручив кращим працівникам аграрної галузі Турійського району Почесні грамоти та подяки. Зокрема, голова СВК «Слава» Віталій Мацьоха отримав подяку від Прем’єр – міністра України Миколи Азарова, а керівник ТОВ «Волиньагро +» Андрій Шум – Почесну грамоту Міністерства аграрної політики.

Особливим цьогорічне свято видалось і для керівника фермерського господарства «Перлина Турії» Володимира Яренчука. За вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу, досягнення високих показників у виробництві сільськогосподарської продукції, професіоналізм та з нагоди Дня працівників сільського господарства Указом Президента України його було нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Від Турійської райдержадміністрації, районної ради, управління агропромислового розвитку РДА, профспілкової організації АПК та народного депутата України Сергія Мартиняка працівники сільськогосподарської галузі отримали численні грамоти, подяки, цінні подарунки та матеріальні заохочення.

Проте, не тільки полем та фермою живе сучасне село. В цей святковий день Олександр Дишлюк нагородив фіналістів районного чемпіонату з футболу серед сільських команд. Отож, «золото» отримала команда села Соловичі, «срібло» та «бронзу» отримала команда села Бобли та селища Луків відповідно.

Вручаючи нагороди, очільник району наголосив на необхідності підтримки сільського спорту зі сторони успішних сільськогосподарських підприємств.

Святковий концерт трудівникам села, традиційно, дарували аматорські колективи Турійщини.

Інформаційна довідка

День працівників сільського господарства відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 428/93, від 7.10.93 р.) щорічно в третю неділю листопада як професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних і обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу.

Кiлькiсть переглядiв: 1019

Коментарi